Den osmý...

Balíme se dopoledne. Prší jen lehce. Do Barcelony to máme asi 300km, zastavujeme u kruhového objezdu u přístavu, kde uprostřed v mlze stojí šedesátimetrový železný sloup, který byl postaven kvůli Světové všeobecné výstavě v roce 1888. Památník Kryštofa Kolumbuse - Cristobald Colón, tak se představoval španělům. Hned přes ulici je Námořní muzeum. Lodě a spousty zajímavostí, modelů i reálných bárek. Vstupné 7€ s kartou ICOM zdarma. Ostatně jako všude jinde.
Po pár hodinách v muzeu přejíždíme k rozestavěnému chrámu pro 9000 oveček Sagrada Familia. Nesdělitelně impozantní a v dokonalé symbióze. V roce 2026 má být dostaveno. Tak uvidíme a těšme se.
Provoz v Barceloně je neuvěřitelný, všude auta, šesti a osmiproudé ulice, auta a skůtry. Velmi výživné a moc jsem si to moc užil.
K večeru se pomalu vracíme směrem do Francie. K historickému městu Carcassone nám zbývá asi 370km. Francie nás vítá mlhou hustou tak, že by se dala krájet a jedeme krokem. Hodinu před půlnocí táboříme asi deset minut k Carcassone, který nás čeká ráno. Táboříme v onom zmíněném Aire de cokoli, které jsou podél placených dálnic.
Veselých věcí se stalo moc, ale těžko je popsat, většinou souvisely s  výborným počasím...