Jak pohodlně nasadit sponu řetězu...

Když pořídíte motocyklový řetěz s rozebiratelnou sponou, je docela problém řetěz spojit a sponu nasadit. Když se pokusíte použít pro nalisování horní části spojovacího článku nýtovačku[1], tak jak jste zvyklí[2], narazíte na problém. A to doslova, protože spojovací článek pro sponu má delší čepy než nýtovací spojovací článek – delší právě o tu sponu. A při pokusu o nalisování se spojovací článek opře čepy o matrici a dál se nepohneme.
Řešení je snadné, stačí ze starého řetězu nebo spony vzít horní článek, vytvořit větší otvory, aby čep pohodlně prošel. Píšu vytvořit proto, že materiál řetězu D.I.D. je tak pevný, že se ho klasický vrták ani nedotkne. Člověk si už nějak poradí – nahřát do červena a vypilovat. K nahřátí se dá použít třeba svářečka. Vypilovat otvor se dá třeba kulatým pilníkem ve vrtačce...
Vytvořený mezikus použijeme jako vložku do nýtovačky.
Nedokážu si představit, jak by se řetěz spojoval bez nýtovačky. Složení řetězu je stejné jako při nýtování – nasadit kroužek, přidat mazivo, prostrčit, horní kroužek, mazivo a zkompletovat.