Roadbook Basic

Manuální roadbook, jednoduché a levné řešení[1], zpracování precizní. Na šířku papíru 105mm (velikost A6). Průvodně jsem uvažoval připevnit zařízení na hrazdu řídítek, ale pro pohodní a bezpečnost je lepší mít itinerář přímo ve výhledu řidiče. 
Takový roadbook se dá i vyrobit doma[2] nebo si udělat takovou věc na jedno použití[3]
Na zadní stranu roadbooku stačilo umístit základ z držáku na mobil Celly Felxe90 a funguje. Další možné řešení je přicucnout přísavku přímo na budík tachometru, drží to moc dobře.
Existují sofistikovanější a dražší řešení itinerářů pro rallye nebo navigaci na cestách bez GPS.
Papírové roadbooky máme manuální[4] nebo s elektrickým pohonem[5][6]. Existuje i ryze české řešení softwarového itineráře, propojené z GPS[7] – od programu zdarma pro mobilní zařízení, až po robustní „tablet“ vybavený mapami.

další doporučené čtení
– článek srovnávající „papír“ vs. „elektroniku“ pro moto rallye [8]
– software pro tvorbu itinerářů RBEditor[9]

přidáno 28.9.2015
Reálně se nedá malý roadbook použít při závodech, zkoušel jsem to několikrát, ale je prostě malý, takže se nedá číst za jízdy... Pokud jedete pár výletů ročně, nějakou „kotár rallye“ na srazu, tak poslouží dobře. Ale na akci typu XL rally by byl lepší klasický roadbook velikosti A5 – klidně z krabičky od zmrzliny a dvou velkých hřebíků – poslouží při závodě líp než tento malý...