Sraz T.K.C. 2012


Setkání lidí [1], co jezdí „offroad“ na velkých motorkách, bez rozdílu značek i kubatur. Potkali se tady KTM Adventure, GéSa, Cagiva i Ural se sajdkárou. Vyjíždku předem pořadatelé naplánovali, projeli a zanesli do mapy. Fixkou. Tato mapa visela ve společenské místnosti na nástěnce a dobrovolní navigátoři jednotlivých skupin trávili večer tím, že se střídali u nástěnky a překreslovali trasu. Připojil jsem se ke skupině V-Stromů vedené KTMkama, jeli s náma ještě stará SuperTenérka, GéSa a Dominator. Naše skupina měla to štěstí, že byla vedená člověkem, který měl trasu projetou a tak jsme nebloudili.
Ale byli jiní, kteří zakufrovali, našli jiný brod přes potok a tak se pak děly věci. První projela holka na Yamaze 250 a ostatní za ní potupně utopili motorky. Nejhůř dopadl ograra s Uralem se sajdkárou, který najel do vody, lodička vedle něho začala plavat, navedla ho do hluboké vody, kde měl hladinu po světlo a motor si cucnul do sání. Na místě sundal hlavu, ale ohnul kliku a domů veze motorku na vozíku.
Jiná parta zase míjela plot, kde kolega na GéSu minul výjezd a zamotal motorku do drátěného plotu. Sletěl, odmotali plot ze zobáku a bez problémlů pokračoval.
Za největšího hrdinu považujeme borce, který jel na naháči Hondě CBF 500, obuté na endurových pneu, s holkou v tandemu a projel celou trasu včetně onoho, pro Urala osudného brodu, také si cucnul do sání, ale málo a přijel až do cíle.
My jsme to měli s KTM průvodci snažší. Můj V-Strom jsme museli "vykopat" jenom jednou, kdy jsem se na kamenitém výjezdu zahrabal až po rozetu a nějaký zlý kámen mně shodil můj zcela vytahaný, prověšený a nenašponovatelný řetěz, naštěstí jenom z rozety. Holt, když se podcení údržba, vznikají problémy. Zdržení minimální, ale zamrazilo mně. Jinak nikdo z našeho V-Strom teamu motorku nepoložil, což zde byla spíše výjimka.
Stejně jako byla zajímavé offroad vyjížďka, tak neméně zajímavý byl večer, kdy jednotlivé skupiny prezentovaly svá videa. Nebyli jsme u toho, ale zprostředkovaně na projektoru to vypadalo opravdu chlapácky.
Celkem jsme dneska najeli 116km lehkého offroadu za osm hodin se stominutovou pauzou na oběd.
[trasa vyjížky] [fotky vyjížďka] [fotky základna]
fotky od dalších účastníků na webu TKC [2] na úvodní stránce vlevo dole
vyjížďka, video z foťáku
Jelito na Stromě, navybíral jsem se z kamery od Loba, díky.
Jak viděl vyjížďku Lobo...
Co natočili Deadman + Veverka (utopený URAL na čase 7:58)