Vánoční nálada začíná v Brně

Sobotní den jsme věnovali nezbytným nákupům v moravské metropoli.
Začali jsme v motoshopu Bonmoto[1], kde si Ábi po dlouhém vybírání, kdy vyzkoušela nejméně třicet přileb a mám pocit, že v tom cuku letu zkoušela i přílby motokrosové, testovala váhu i vzhled, funkčnosti a snad i vůni. Nakonec váhala mezi ameriským IconMoto[2] a HJC[3]. Zvítězil nový a evropský model integrální přilby s nosním deflektorem a vystřelovací sluneční clonou. Teď ještě vybrat motorku. Docela si Ábi dokážeme představit na Yamaze MT-03[4]. Ale na to si ještě tři roky počká. Čekají ji ještě léta Rebelská.
Vánoční trhy v Brně, jazz-rockové muzika šlape, lidí jak much, stánky voní kolem betléma a kdo obešel všechny stánky, jako by obešel celý svět - od valašských frálů před ruský boršč a brněnský bramborák až po španělské speciality, které by snad nepozřel ani vyhublý a důmyslný hidalgo de la Mancha.
Galerie Vaňkovka je obsypána soby. Jsou všude, dokonce tady i bydlí a mají tady zařízené své pokojíčky, někteří jen tak postávájí, jiní odpočívají a jsou zde i sobi akční, kteří hbitě šphají po žebřících mezi patry. Snad je má Satan Klaus pod kontrolou, ještě aby tak začali zase útočit na lidi. Vaňkovku rád nemám, je to jako velká asijská tržnice s minimem elektroniky a převahou oděvů původem, myslím, z Asie (u elektroniky jsem to ověřil). Když už i La Costa šije v Číně, nezbývá než smířeně mávnout rukou s biblickým citátem: Jděte a konzumujte...
Vánoční náladu jsme nasáli plnými doušky, přesněji jsme se v ní trochu plavali, trochu se i topili a to co jsme vdechli byly ty plné doušky předvánočního shonu. Mňam.
Šťastné a vetřelé. Váš Alien.
[víc fotek]
pozn. Saša říká, že na ni jeden sob kýchl a od té chvíle je nakažená vánoční náladou.