Ve stínu věží


Páteční odpoledne jsme trávili tvorbou aktivit pro mládež, pod vedením lidí se sdružení Tenebrae Fascarum, kterým projekt zadala naše farnost. U každého za tří kostelů byly připraveny tři hry s výukovou tématikou. Žel, počasí se spiklo proti nám a k mé zvonici dorazili v krutém dešti už jenom tři mládežníci.
Hry byly různé, zaujal balancovík - deska s dírami, čtyři lidé, každý drží jednu stranu a v časovém limitu musí dokutálet do kostela co největší množství oveček, přitom se vyhnout nástrahám jako jsou hospody a internet. Též lego kostel byl příjemný a hlavy lego pirátů coby sochy Petra a Pavla v portálu kostela byly úžasné.
Kuba s Chipem dohlíželi na hru, kdy ve čtyřech minutách musí děti sbírat puzzle s písmeny a složit z nich své jméno. První dvě minuty jim do uší hraje metal a jsou rušeny zmatkem okolí a další dvě minuty mají klid. Jeden chlapec přinesl 4x písmeno N a tipovalo se, jak se může jmenovat, až později se zjistlo, že nepochopil zadání a snažil se donést písmenek co nejvíce.
Tak zase příště. Ať žije ŠKAUTF - spolupráce subjektů Skaut (Středisko Junáku), ŠKUB (Šermířský klub Uherský Brod) a Tenebrae Fascarum.