Pneu poprvé

Continental Go!
Aktuálně má kawa obuté silniční pneu Continental Go! Najeto 8tis. km. Na přední pneu není znát opotřebení, zadní je sjetá na kontrolní body. Na silniční pneu je to slušný průměr.
Všude v Evropě platí, že vzorek na motopneu musí mít hloubku nejméně 1.6mm na 3/4 povrchu pneumatiky. U nás v ČR musí být hloubka vzorku nejméně 1.6mm na celém povrchu (reálně to dělá asi 1/3 až 1/5 kilometrového nájezdu dolů). Inu, podpora obchodu.
Další zadní pneu bude pro silniční enduro (80% asfalt, 20% lehký terén), nějaká s delším dojezdem. Ještě si někde před přezutím musím zkusit vygumovat kolečko. Moje první.
nástupce pro zadní pneu Dunlop Trailmax
My ajťáci jsme techniku bez klávesnice jelita, takže u pneu 120/90 18" TL znamená 120mm šířka, výška/profil 90% z těch 120mm a ráfek je 18". TT je tubetype, TL je tubeless. Další čísla jsou rychlostní indexy, ale ty jsou vždycky 180km/h a vyšší, takže netřeba řešit.
Podle TP má kawa zadní pneu 4.00 18" tj. 120/90 nebo 120/80 , přední pneu 3.25 je 100/80 19" (100/90 by se nevešla pod přední blatník). Když výrobce udává pro pneu pouze šířku v palcích, tak je akceptovatelná výška/profil 80-100%.  Toto zjištění pro mě bylo objevné.
Zadní pneu v tomto rozměru na cestovní endura jsou bez problémů k dispozici od spousty výrobců, žel přední pneu v tomto rozměru jsem s hrubším enduro vzorkem našel pouze u firmy Mitas, ideálně dezén E-07.
Předpokládám, že Continental Go! vpředu přežije i celou Dunlop Trailmax vzadu a pak vyměním obě pneu za Mitas.
Heidenau K60 Scout
Pneu Heidenau K60 Scout byl první favorit na zadní pneu, dočetl jsem v recenzích a testech, že má reálný dojezd 15tis. kilometrů. Ale tady informaci, že tato guma je docela tvrdá a za mokra moc nedrží a má tendenci klouzat. Proto výše uvedený Dunlop Trailmax, který má držet na suchu i mokru. K60 má oproti Trailmaxu jen lepší samočistící schopnost, ale nepředpokládám delší projížďky v blátivém terénu
inspirativní Mitas E-07, prý za sucha drží v zatáčkách až na stupačku a za mokra jsou skvělé
[vše o moto pneu] základy
poctivé testy motopneu na webu [hamletovygumy.cz]